Communicatie

//Communicatie
Communicatie 2019-01-25T08:57:52+00:00
Communicatie

Strategie, aanpak én uitvoering

Ik ondersteun bedrijven en organisaties die met communicatie en marketing meer bereik, zichtbaarheid, klanten en/of omzet willen. Dat begint met een analyse: wat ben je nu en waar wil je met je organisatie naar toe; welke kansen biedt je omgeving, waar zijn mogelijke dilemma’s en belemmeringen; wat is de beste strategie. Samen stellen we een analyse en plan op (als het bedrijfsontwikkeling betreft doen we dat met Business Model Canvas, zie hier).

Ik help jouw bedrijf of organisatie ook met de praktische aanpak: concrete activiteiten om stap-voor-stap je organisatiedoelen te realiseren, denk aan interimmanagement, strategie, plan van aanpak, marktverkenning, presentaties, toolkit, toepassing media (website, social media), tekstredactie, perswoordvoering, marktintroductie, en projectbegeleiding.

Zie hier voor een aantal praktijkcases van Bascommunicatie.

Bedrijven en organisaties

Ik heb ruime ervaring met de begeleiding van (internationale) organisaties (ook startups) en beschik daarnaast over een omvangrijk netwerk. Als adviseur of manager opdrachten vervuld bij bedrijven en bij non-profit organisaties (onder andere overheid, onderwijs, zorg, energie). Ook ben ik betrokken bij de beoordeling (audit) van business plannen voor publiek-private samenwerkingen (bedrijfsleven en onderwijs) en investeringsaanvragen.

‘Circulaire communicatie’

Steeds meer bedrijven en organisatie zijn aan de slag met duurzaamheid en met circulair ondernemen (organiseren): goed voor het klimaat, goed voor de bedrijfsresultaten. En bezig zijn met het steeds meer toepassen van circulaire economie versterkt ook je positionering en profiel. Transparantie is daarbij van groot belang: naar medewerkers, stakeholders, leveranciers, klanten, samenleving. En transparantie is ook: communicatie. Zie hier!

Of het nu gaat om interne of externe communicatie, om marketing of om risico- en crisiscommunicatie: het gaat om het concrete en zichtbare resultaat. Dus niet alleen de woorden (of letters….), nee juist de daden tellen.

Download hier mijn cv of ga naar LinkedIn.

Meer weten?

Neem contact op met Bas Douma:

06 20 01 15 11
info@bascommunicatie.com