Communicatie

//Communicatie
Communicatie 2023-07-19T15:18:51+00:00
Communicatie

Strategie, aanpak én uitvoering

Meer bekendheid van je bedrijf en producten, zichtbaarheid, klanten en/of omzet. Dat begint met een analyse: wat ben je nu en waar wil je met je organisatie naar toe; welke kansen biedt je omgeving, waar zijn mogelijke dilemma’s en belemmeringen; wat is de beste strategie. Samen stellen we een doeltreffend plan op (als het bedrijfsontwikkeling betreft doen we dat met Business Model Canvas, zie hier).

Zie hier voor een aantal praktijkcases van Bascommunicatie:

Interimmanagement en strategie

Ik help jouw organisatie ook met de praktische aanpak: concrete activiteiten om stap-voor-stap je organisatiedoelen te realiseren, denk aan interimmanagement, strategie, plan van aanpak, marktverkenning, presentaties, toolkit, toepassing media (website, social media), tekstredactie, perswoordvoering, marktintroductie, en projectbegeleiding.

Ik heb ruime ervaring met de begeleiding van (internationale) organisaties (ook startups) en beschik daarnaast over een omvangrijk netwerk. Heb als (interim)manager en adviseur opdrachten vervuld bij bedrijven en bij non-profit organisaties, bijvoorbeeld RVO (Rijksdienst van Ondernemend Nederland), ECN (energieonderzoek), diverse gemeenten, en Jeugdzorg. Vanaf eind 2019 tot juli 2021 interim communicatiemanager/strateeg Duurzaamheid bij de gemeente Amsterdam.

Nu (zeker tot 1 september 2022) interim manager/adviseur verandercommunicatie bij de directie ICT van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO, zie casus) en bij de Shared Service Organisatie Noord (SSO-Noord), beide in Groningen.

Tot voor kort was ik tevens examinator van de beroepsopleiding Communicatiemanagement. Ook was ik, in opdracht van de ministeries van Onderwijs en van Economische Zaken, betrokken bij de beoordeling (audit) van business plannen voor publiek-private samenwerkingen (bedrijfsleven en onderwijs) en investeringsaanvragen.

Circulaire communicatie / marketing

Steeds meer organisaties gaan of zijn aan de slag met duurzaamheid en met circulair ondernemen: goed voor het klimaat, goed voor de bedrijfsresultaten. Toepassen van circulaire economie versterkt ook je positionering en profiel. Transparantie is daarbij van groot belang: naar medewerkers, stakeholders, leveranciers, klanten, samenleving. En transparantie is ook: communicatie en marketing. Zie hier!

Of het nu gaat om interne of externe communicatie, om marketing of om risico- en crisiscommunicatie: het gaat om het concrete en zichtbare resultaat. Dus niet alleen de woorden (of letters….), nee juist de daden tellen bij Bascommunicatie: samen verschil maken.

Meer weten?

Neem contact op met Bas Douma:

06 20 01 15 11
info@bascommunicatie.com