Agenda

//Agenda
Agenda 2022-01-21T10:25:32+01:00

Inspiratie en netwerk

Een aantal events waarbij ook Bascommunicatie aanwezig is: presentaties, inspiratiesessies, workshops, lezingen, symposia, congressen. Om inspiratie op te doen en om organisaties en mensen te ontmoeten.
N.B. Vanwege corona en ook een grote opdracht als interimmanager zijn er in 2021 geen presentaties en workshops gepland.

Participatie in de energietransitie

‘Participatie in de energietransitie: zo doe je dat’ is een nieuwe training van Publiec voor beleidsadviseurs, projectleiders, programmamanagers en communicatieadviseurs. Je leert dat je met vallen en opstaan sterk kunt staan in het complexe vraagstuk rondom de energietransitie.

Data

 • 25 Januari 2022
  15 Februari 2022
  8 Maart 2022
 • 9 & 23 Mei 2022
  20 Juni 2022
 • 13 & 27 September 2022
  11 Oktober 2022

Zie hier voor meer informatie over deze bijzondere workshop waarbij ook Bascommunicatie een onderdeel verzorgt.

Scrumcooking™ Vernieuwd recept!

2019

Een organisatie bestaat uit mensen die samenwerken, die elkaar versterken. In een team, een projectgroep en ook… in de keuken van een restaurant. En zeker een excellent team onderscheidt zich van andere teams, presteert beter. Met teambevlogenheid, zelfmanagement, doelgerichte samenwerking én taakgerichte samenwerking, leiderschap gericht op samenwerking, en focus op klanten en op alle betrokkenen. Noem het High Performance en zie het resultaat bijvoorbeeld bij restaurant De Librije.

Ook bij Scrum, de succesvolle agile projectaanpak om producten en diensten in teamverband te ontwikkelen, gaat het om High Performance. En daar richt ScrumCooking™ zich op: als team op praktische wijze de Scrum-aanpak onder knie krijgen én daarna meteen toepassen tijdens een kookworkshop-op-niveau. ScrumCooking™: teambuilding en bedrijfsuitje op een dag voor 6-12 collega’s!

Wil je meer weten over de dubbelworkshop Scrumcooking? Zie hier.

Scrum workshops (o.a. jaarverslag)

Winter-voorjaar 2019

Voor en bij verschillende organisaties organiseert Bascommunicatie Scrum workshops, waaronder de workshop Scrum Je Jaarverslag.

Wil je meer weten over de diverse (Scrum) workshops? Zie hier.

NRC Live – Circulaire Economie

Donderdag 6 december 2018

Innovators, deskundigen en experts gaven handvatten en persoonlijke adviezen over circulair ondernemen. Met antwoord op o.a. de volgende HOE-vragen:

 • Hoe geef je concreet vorm aan circulair ondernemen?
 • Wat zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen?
 • Hoe ontwikkel je een financierbaar circulair businessmodel?
 • Welke wet- en regelgeving zijn van belang?

Wil je meer weten over ‘Circulair ondernemen & communicatie-marketing’? Zie hier.

Circulaire Economie & communicatie

Vrijdag 2 november 2018

Circulaire Economie is dé uitdaging voor ondernemers en managers, want circulair gaan ondernemen vraagt van bedrijven en organisaties een geweldige omslag. Ook jouw bedrijf, organisatie, gemeente, (zorg)instelling of (sport)vereniging kan aan de slag met circulair ondernemen en organiseren.
Presentatie (samen met Jeroen Goede Executive Search) over circulair ondernemen en de rol van communicatie en marketing (zie hier).

Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Organisatie: Rotary Den Haag.

Consortia Branding: How to Connect to Stakeholders?

Donderdag 1 november 2018, MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

Workshop Branding at PartnershipsMeetup of Lygature.
Large research collaborations are often temporary in nature. Yet, in order to achieve impact, any consortium should reach out and connect with relevant stakeholders. In marketing terms, this requires building up a brand. But how do you do that? With the help of external communication experts we will be discussing dilemmas and best practices.

Zie hier voor meer informatie over de workshop ‘Branding’.

Circulair ondernemen met communicatie en marketing

Circulaire Economie & communicatie

doorlopend / donderdag 14 juni 2018

Circulaire Economie is dé uitdaging voor communicatie- en marketingprofessionals, want circulair gaan ondernemen vraagt van bedrijven en organisaties een geweldige omslag. Ook jouw bedrijf, organisatie, gemeente, (zorg)instelling of (sport)vereniging kan aan de slag met circulair ondernemen en organiseren. Maar… wat is Circulaire Economie én welke aanpak vanuit communicatie & marketing is voor jouw bedrijf of organisatie doeltreffend? Die vraag beantwoorden we tijdens de incompany workshop ‘Circulaire Economie & communicatie’.  Zie hier voor meer informatie over de workshops.

Op 14 juni 2018 stond deze workshop op het programma van CommunicatieBreak van Adformatie. Zie hier voor meer informatie en aanmelden.

Circulaire Economie en Communicatie & Marketing

dinsdag 6 maart 201

Ook jouw team, bedrijf en organisatie (non-profit, overheid) zal nu of straks starten met circulaire economie – een veranderingsproces van vele jaren. Maar wat is circulaire economie, wat betekent dit voor het communicatie- en marketingbeleid van jouw organisatie en wat vraagt het van jou als ‘marcom’-professional anno 2018? Bascommunicatie organiseert i.s.m. Logeion en HNK op 6 maart in Amsterdam het symposium ‘Circulaire Economie en Communicatie & Marketing’.

Zie hier voor programma en voor aanmelden

5 inspiratiesessies Circulaire Economie

15, 16, 17, 18 en 19 januari 2018

HNK (Het Nieuwe Kantoor) staat graag vooraan waar het gaat om innovatie en duurzaamheid. Daarom organiseren HNK en Bascommunicatie, in samenwerking met ABN AMRO, een vijftal inspirerende bijeenkomsten in de Week van de Circulaire Economie. Elke dag van 9.30 – 11.00 uur: maandag 15 januari HNK-Amsterdam Zuidoost | dinsdag 16 januari HNK-Rotterdam Scheepvaartkwartier | woensdag 17 januari HNK-Den Haag | donderdag 18 januari HNK-Apeldoorn | vrijdag 19 januari HNK-Utrecht CS.
Zie hier voor programma en voor aanmelden

StartCirculair

Week van de Circulaire Economie 2018

Maandag 15 januari 2018 tot en met vrijdag 19 januari 2018

Tijdens deze week worden ondernemers gestimuleerd om met de circulaire economie aan de slag te gaan. Koplopers organiseren overal in Nederland tientallen bijeenkomsten om ondernemers te inspireren, te informeren en vooral concrete handvatten te bieden om circulaire principes in hun eigen business toe te passen.

Week van de Circulaire Economie 2018

Week van de Ondernemer

21, 22 en 23 november 2017

Bij de Week van de Ondernemer in de RAI in Amsterdam de beste experts en topondernemers voor je klaar. Ze delen hun kennis en methoden om jou en je bedrijf te laten groeien. Je leert van de laatste inzichten op het gebied van groei, marketing, strategie en financiering. In één dag ben je helemaal up-to-date.

Week van de Ondernemer Amsterdam

KIVI jaarcongres over circulaire economie

Dinsdag 21 november 2017 Wageningen

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is de beroepsorganisatie van ingenieurs in Nederland. Het Jaarcongres 2017 staat geheel in het teken van circulaire economie.

KIVI Jaarcongres Circulaire Economie

Vijf avonden over de circulaire economie

Dinsdag 7 november 2017 Amsterdam

In een serie van vijf avonden brengt NRC Live koplopers en toekomstdenkers bij elkaar om het debat over de circulaire economie aan te jagen en te stimuleren.
Tijdens deze eerste avond uit een serie van 5 hoort u alles over de circulaire ambities en uitdagingen in de praktijk. U hoort hoe u begint en er mee doorgaat.

NRC Live Circulaire Economie

Vakbeurs Energie

6-10 oktober 2017 ‘s-Hertogenbosch

Vakbeurs Energie is hét live B2B-platform gericht op duurzame energieopwekking en energiebesparing. Een platform boordevol innovaties, lezingen, live demonstraties en waardevolle contacten.

Vakbeurs Energie

Groene gebouwen

Dutch Green Building Week

25-29 september 2017 Amsterdam

De zevende editie van de Dutch Green Building Week vond plaats van 25 tot 29 september 2017. Het thema van deze editie was ‘Meters maken voor het klimaat’.
Bascommunicatie was daarbij aanwezig met HomEvap.

DGBW