Strategie en communicatie

/Strategie en communicatie

Foto: Theo Smeele
Opdrachtgever
NV Port of Den Helder

Vanuit Bascommunicatie
Strategie, advies, communicatiebeleid en -middelen, marketing

Specialisme

Communicatie

NV Port of Den Helder is verantwoordelijk voor de economische ontwikkeling, beheer, onderhoud en exploitatie van het civiele deel van de haven. Het havenbedrijf faciliteert, stimuleert en coördineert nieuwe activiteiten, investeringen en ontwikkelingen in en rond de haven, waarbij ruimte wordt geboden voor ambities van bedrijven. De internationale zeehaven van Den Helder biedt een zee aan mogelijkheden. Behalve dat het de thuisbasis vormt voor een groeiend aantal offshore-gerelateerde ondernemingen, is ook de vloot van de Koninklijke Marine hier gevestigd, evenals een moderne visafslag. In de directe omgeving is bovendien Den Helder Airport gevestigd, de grootste helikopterluchthaven van Nederland waar NV Port of Den Helder nauw mee samenwerkt.

Innovatie en communicatie

Port of Den Helder voert alle civiele havenfuncties uit, investeert in de haveneconomie en wil in samenwerking met de Koninklijke Marine tot optimaal ruimtegebruik komen. Het bedrijfsleven wordt gefaciliteerd door investeringen in modernisering en uitbreiding van kaderuimte, ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen en herontwikkeling van bestaande terreinen. Daarnaast zorgt Port of Den Helder voor een vlotte, veilige en milieubewuste afhandeling van de scheepvaart.

Na de verzelfstandiging van het havenbedrijf heb ik de nieuwe organisatie ondersteund rond onder andere een nieuwe bedrijfsstrategie, communicatiebeleid en –middelen (huisstijl, nieuwe website, brochures) en marketing (o.a. presentatie op internationale beurs).