Workshops en Scrum

//Workshops en Scrum
Workshops en Scrum 2019-02-12T09:27:33+00:00

We organiseren workshops rond diverse actuele onderwerpen en ook een speciale introductie-workshop SCRUM (‘nooit meer vergaderen’). Bij elke workshop staat de vraag centraal: wat is scrum en hoe kunnen we er direct en succesvol mee aan de slag? Elke incompany workshop is op maat, zodat deze optimaal aansluit op de eigen werkomgeving.
Zie hier ook een aantal artikelen over Scrum, waaronder ‘Jip & Janneke gaan scrummen’.

Scrum het jaarverslag!

Elke organisatie moet er aan geloven: het opstellen van een of meerdere jaarverslagen. Een activiteit waarbij diverse afdelingen, medewerkers en vaak ook externen (denk aan tekst, beeld, vormgeving) betrokken zijn. Pak het dit jaar anders aan – met de succesvolle Scrum-aanpak. Optimale samenwerking, heldere planning, focus op resultaat én op kwaliteit, op tijd klaar, binnen budget… en met veel werkplezier!

Download infosheet

Circulaire Economie: taak voor communicatie & marketing

Ook jouw bedrijf, organisatie, gemeente, (zorg)instelling of (sport)vereniging kan aan de slag met circulair ondernemen en organiseren. Maar… wat is Circulaire Economie én welke aanpak vanuit communicatie & marketing is voor jouw bedrijf of organisatie doeltreffend? Het antwoord krijg je tijdens deze incompany interactieve workshop. En…. je stelt meteen een ‘circulaire daad’ (neem daarvoor een oud overhemd mee)!

Download infosheet
Circulair ondernemen met communicatie en marketing

‘Organiseren zónder vergaderen’

Dé basisworkshop over een andere manier van organiseren – zonder vergaderen, met optimale samenwerking, veel resultaat én werkplezier. De incompany workshop sluit optimaal aan bij de werkomgeving of functies van de deelnemers (zie hier): “De workshop geeft een goed inzicht in wat scrum is en hoe je dit toe kunt passen in je organisatie – een combinatie van kennis en praktijk. Inspirerend, we hebben hard gewerkt en ook veel gelachen. Wat ons aansprak, is dat je als organisatie de mogelijkheid wordt aangereikt om op een voor jou passende wijze met scrum aan de slag te gaan. Zonder vergaderen!”

Download infosheet

Vernieuwen in de zorg

In een organisatie waar de patiënt of cliënt centraal staat, is het belangrijk veranderingen effectief te organiseren. Met concreet en zichtbaar resultaat. Geen papieren projectplannen, niet eindeloos vergaderingen – wel met alle professionals direct en samen het verschil maken. Bijvoorbeeld bij het schrappen van ’62 bureaucratische regels’ of het opstellen van een impactvolle social-mediastrategie…..

Download infosheet

Omgevingswet

De nieuwe wet vraagt om een andere manier van werken. Denk aan direct samenwerken met andere professionals, aan communicatie, omgevingssensiviteit, resultaatgericht- en projectmatig werken. Scrum is daarbij de optimale aanpak en wordt al bij vele organisaties toegepast (zie hier).

Download infosheet

Hoge opkomst bij verkiezingen 2019

Volgend jaar zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten (en voor de waterschappen). De opkomst van deze verkiezingen daalt al jaren gestaag.

Bij de organisatie van de verkiezingen zijn diverse organisaties en professionals betrokken. Kies bij de voorbereiding ervan voor een efficiënte aanpak waarmee je succesvol kunt samenwerken met alle betrokkenen. zie hier.

Download infosheet
privacywet 2018

Privacywetgeving (AVG)

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is van kracht. Elke medewerker in de organisatie heeft met de AVG te maken. Maar… hoe organiseren we snel en goed de implementatie ervan? Met de incompany workshop ‘Privacywetgeving’ (zie hier)!
Marianne Buter, HR-manager (VU/PThU): “In no time hadden we de eerste versie van ons ‘Plan van Aanpak Privacywetgeving’ klaar!”

Download infosheet

Scrum Cooking

Net als in de keuken van een restaurant gaat het bij Scrum om samenwerking, flexibiliteit, teamwork, kwaliteit én zichtbaar resultaat. Zie hier Scrum Cooking: Scrum workshop én kookclinic in één complete dag. Dus alles leren over Scrum en vervolgens als team een fantastisch driegangenmenu samenstellen. Scrum Cooking als perfect bedrijfsuitje!
Kijk voor meer informatie over Scrumcooking.nl of download de infosheet.

Download infosheet

Workshop Scrum & clinic rugby

Als echt team complexe uitdagingen tot een concreet en zichtbaar resultaat brengen. Zie hier het doel van DoubleScrum: dé unieke combinatie van workshop rond de populaire projectmethode én een actieve rugby clinic voor sportieve teambuilding. In een complete dag een bijzondere start organiseren van jouw project!

DoubleScrum is een samenwerking met Rugby Rules (ervaren rugbyspelers en organisatoren van rugby clinics).

Download infosheet

Literatuur Scrum

  • Rapport van PwC: De ‘agile’ overheid
  • Boek van Rini van Solingen: ‘Scrum voor managers’
  • Artikel Waarom Scrummen zo snel zo enorm populair geworden is
  • FactorC en Scrum: een goed huwelijk?
  • Artikel van Rini van Solingen over de relatie tussen Lean en Scrum
  • Jip&Janneke Scrum Scrum in Jip-en-Janneke-taal
  • Artikel ‘Speed-begroten’ over Scrum bij gemeente Wageningen

Meer weten?

Neem contact op met Bas Douma:

06 20 01 15 11
info@bascommunicatie.com