Energieneutraal, circulair wonen

/Energieneutraal, circulair wonen


Opdrachtgever
Rooms With A View

Vanuit Bascommunicatie
Communicatie, marketing (strategie, advies, aanpak, middelen)

Specialisme

Communicatie

Rooms With A View

Wonen en werken zonder de omgeving te belasten: dat is het bijzondere idee achter Rooms With A View. Dit ontwerp van een modulaire en verplaatsbare woning en/of werkruimte van architect Chris de Vilder heeft bouwers en installateurs geïnspireerd om na te denken over compacte, modulaire en verplaatsbare systemen. Toe te passen op nieuwe vormen van (recreatie)woningen en werkruimtes.

Circulair ondernemen

Het concept van Rooms With A View is ontwikkeld volgens het principe van circulair ondernemen. Chris de Vilder: ‘We bouwen een ‘remontabel’ gebouw, zowel qua bouwkundige details als wat betreft de installaties. Het vereiste zelfvoorzienende karakter dwingt ons na te denken over wat de natuur ons kan leveren, en in welke mate we restproducten teruggeven.’ De ecologische en energetische systemen, zoals waterfiltratie, biobrandstoffen en hernieuwbare energiebronnen, worden als circulaire systemen toegepast.

Uniek technisch hart

De technische kern bepaalt het unieke, zelfvoorzienende karakter van Rooms With A View: een samenspel van moderne apparaten die stuk voor stuk aan de hoogste duurzaamheidseisen voldoen. Dit technische hart kan ook worden toegepast in bestaande huizen of werkruimtes.

Van ontwerp naar praktijk

Na uitgebreide voorbereiding is Rooms With A View klaar voor de marktintroductie. Bascommunicatie ondersteunde het nieuwe bedrijf met communicatie en marketing activiteiten.

Zie hier voor meer informatie over het bedrijf Rooms With A View.