Over ons

/Over ons
Over ons 2023-11-21T16:20:35+01:00

Bascommunicatie is een initiatief van Bas Douma. Ervaren en veelzijdige (communicatie- en marketing)manager en -adviseur, proces- en projectbegeleider, Scrum Master. Ik help organisaties, bedrijven en projecten duurzaam resultaat en succes te behalen met communicatie en marketing en met trainingen en workshops (onder andere vanuit Scrum). Daarnaast was ik als partner actief binnen StartCirculair: bedrijven en organisaties ondersteunen bij het zetten van de eerste stappen richting circulair ondernemen en organiseren.

Ik ken diverse branches en organisaties van binnen en van buiten, weet snel hoe de hazen lopen, waar kansen liggen en bedreigingen kunnen ontstaan. Het beste kom ik tot mijn recht in een dynamische omgeving, met complexe uitdagingen. Heb een actief en uitgebreid netwerk (bedrijfsleven, overheid en non-profit) waarmee ik actief samenwerk (zie hier), ben nieuwsgierig naar nieuwe (business-, organisatie- en markt)ontwikkelingen én hun toepassingen.

De veelzijdige ervaringen als adviseur, manager, project- en procesbegeleider, trainer én ondernemer laten zich gelden in mijn kwaliteiten die ik graag ook voor jouw organisatie, bedrijf en/of project inzet:

  • Het resultaat telt: doel- en resultaatgericht, commercieel-zakelijk
  • Out-of-the-box: creatief, oplossingsgericht, strategisch, innovatief, modern, eigentijds, origineel
  • Ondernemend: betrokken en enthousiaste doener, handen uit de mouwen
  • Communicatiedier
  • Laat me niet snel uit het veld slaan
  • Gevoel voor humor en relativering

Aanbevelingen

Bas en ik hebben ongeveer twee jaar bij DUO samen gewerkt aan ICT van de Toekomst. Hij heeft de beweging een boost gegeven door zijn enthousiasme, zijn drive en strategisch inzicht. Hij weet de parels uit de organisatie op een voetstuk te zetten zodat de verandering echt iets wordt van de hele organisatie. Bas geeft een organisatie veel meer dan strategisch communicatieadvies. Hij geeft een organisatie energie en blijft de mensen om zich heen en zichzelf uitdagen. We gaan Bas bij DUO-ICT missen.

Nolda Tipping-Griffioen, Directeur DUO ICT

Bas is een bevlogen professional met veel ervaring met veranderstrategiën. Een echte vakman. Met veel ervaring op alle niveaus etaleert Bas een veelzijdige en effectieve hands on mentaliteit; van communicatiestrategie tot nieuwsbrief, van strategische presentaties tot bevlogen moderator – nergens draait hij zijn hand voor om. Met veel oog voor resultaat werkt hij graag samen. Vanuit de driehoek verandercommunicatie, programmasturing en business-change sturing, waar we samen veel positieve ervaring mee hebben opgedaan. ‘Omdenken’ en ‘benutten wat er gebeurt’ zijn gevleugelde uitspraken en dito werkwijze. Gewoon een hele fijne professional om mee samen te werken!

Elly Hut, Business Change Manager (directie ICT) bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs)

Working with Bas Douma was for me a great pleasure. Bas is a person with an in-depth interest in people, strategy and organisation. He is creative and inspiring and has an eye for the big picture. Furthermore, he is capable of understanding what goes on in people’s minds, so this makes him perfect for facilitating teams and projects. He is a senior specialist in communication and marketing. His national and international experience and senior personality makes him a valuable dialogue partner. Bas is a very result oriented person and he is very successful in a corporate environment as well within consultancy.

Jaap Purmer, eigenaar Acces to Quality bv

Bas is zeer snel in staat om zich thuis te maken in nieuwe methoden, toepassingen en ervaringen. Door z’n open en constructieve instelling brengt hij enthousiasme in en is daardoor ook in staat om anderen op een hoger niveau te tillen. In korte tijd lukt het om een goede relatie op te bouwen, zodat de effectiviteit van samenwerken hoog is.

Karel van de Meent, Coach, Trainer, Scrum Master, Agile Projectmanager

Bas Douma | Bascommunicatie is een inspirerende sparringspartner met verbeeldingskracht. Hij heeft mij meerdere aspecten van visievorming laten zien. Communicatief sterk weet hij je een spiegel voor te houden. Een geweldige leerervaring.

Marcel Punt, teamleider Jeugd en Zorg

Na de start van de strategische doorontwikkeling en onze herpositionering, hebben wij voor het ontwikkelen van onze website Bas Douma ingeschakeld. De intensieve startbijeenkomst voor een Scrum proces om onze doelstelling te behalen werd door Bas perfect begeleid. Door zijn concrete aanpak werd de Scrum methodiek snel duidelijk en konden we onze deadline van 3 maanden behalen. Binnen OSR is hierna het Scrum proces ook toegepast op de invoer van een nieuwe online leeromgeving. Kortom, een aanpak die niet zomaar bestaat uit wanden vol met post-its, maar die flink snijdt in tijd die normaal gesproken besteed wordt aan vergaderingen. En die elk teamlid in zijn of haar kracht zet.

Ilja Tenholter, marketing manager OSR Juridische Opleidingen

Bas is een zeer professionele en ervaren communicatiemanager, iemand met een grote mate van creativiteit en teamspirit. Hij weet mensen te motiveren, is een goede sparring partner en heeft een enorme kennis van het communicatievak. Bas kan ingewikkelde trajecten lostrekken, afdelingen (re)managen en een flinke dosis creativiteit en enthousiasme in een nieuw project brengen.

Stefan Rutte, Marketing, Customer Services and Communications Coordinator

Bas is a highly professional communication manager, and very talented to connect people. His situational awareness is well developed. He is proactive, supportive and result oriented. His contibution to our new strategy plan was important and well appreciated. He is a pleasant person to work with and has a open mind.

Paul Korting, Directeur ECN

Bas heeft een groot analytisch denkraam. In combinatie met zijn flexibele instelling en handen uit de mouwen mentaliteit kan hij daardoor snel in de praktijk zaken voor elkaar krijgen en mensen in beweging. Bas is daarnaast een prettig mens om mee samen te werken: joviaal, intelligent, enthousiast, positief, sturend waar nodig, en ook ruimte gevend aan inbreng van anderen. Een communicado pur sang! Ontwikkelingen binnen het communicatiewerkveld volgt hij nauwlettend en past hij toe waar dat opportuun is.

Florentine de Maar, communicatieadviseur gemeente

Bas heeft ons geholpen met business development en daaraan gerelateerd de communicatie en marketing. Hierdoor hebben wij bij HomEvap een beter inzicht gekregen in onze doelgroepen en hoe deze te benaderen. De content op de website is aangepast en Bas heeft ons geholpen met een sterke pitch die we hebben gehouden in de Circl (centrum voor duurzaam, circulair ondernemen).
Bas is sterk in een spiegel voorhouden. In een kort tijdsbestek heeft hij inzicht gekregen in ons bedrijf en in de mogelijkheden die we hebben om succesvol te groeien.

Judith van Dam, HomEvap

Bas Douma heb ik leren kennen als een bijzonder gedreven, enthousiaste, vakkundige en competente (marketing)communicatieleider met een scherpe visie op het belang en de toegevoegde waarde van communicatie voor een organisatie. Bas is een uitstekende “sparring partner” die meedenkt, enthousiasmeert, aanzet tot vernieuwing en die de handen uit de mouwen steekt.

Juliette van der Laan, manager Eurotransplant

Meer weten?

Neem contact op met Bas Douma:

06 20 01 15 11
info@bascommunicatie.com