Circulair ondernemen: taak communicatie!

/Circulair ondernemen: taak communicatie!

Circulair ondernemen met communicatie en marketing
Opdrachtgever
Diverse bedrijven en organisaties

Vanuit Bascommunicatie
Workshops, trainingen, projectbegeleiding

Specialisme

Communicatie | Business development | Inspiratie en workshops

Circulaire Economie is dé uitdaging voor (communicatie en marketing) professionals, want circulair ondernemen vraagt van organisaties een omslag in denken én doen: duurzame bedrijfsvoering, nieuw business- en verdienmodel, andere diensten en producten, samenwerken met leveranciers en ketenpartners, andere competenties van professionals. Het vereist betrokkenheid van alle medewerkers en biedt tegelijkertijd enorme kansen voor positionering en profilering (branding en reputatie). Wat is circulair ondernemen én welke communicatie en/of marketing is doeltreffend? Voel je als (communicatie)professional de temperatuur van de samenleving aan?
Die vragen beantwoorden we tijdens de interactieve workshops ‘Circulaire Economie: taak voor communicatie & marketing’:

 • incompany: op maat gemaakt voor elke organisatie
 • openbaar: acht workshops in mei-juni 2018
 • CommunicatieBreak van Adformatie op 14 juni 2018

Workshops

Na de workshop ‘Circulaire Economie; taak voor communicatie & marketing’ kunnen (communicatie- en marketing)professionals aan de slag met circulair ondernemen. Met aandacht voor koplopers, voor een ander economisch systeem (inspiratie o.a. Jan Jonker), het veranderingsproces (inspiratie o.a. Hans Vermaak, Maaike Nooitgedacht), doeltreffende communicatie & marketing (inspiratie o.a. Noëlle Aarts, Monique Janssens) en voor praktische handvatten.

En… bij elke workshop kun je meteen een ‘circulaire daad‘ stellen, neem daarvoor een oud overhemd of blouse mee!

Incompany workshop

De interactieve workshop-op-maat duur ong. 3 uur, afhankelijk van opzet, inhoud en vorm in overleg met de opdrachtgever. Zie hier voor meer informatie.

Openbare workshops

In mei en juni organiseerden we de workshop op acht locaties van HNK (Het Nieuwe Kantoor):

 • Amsterdam – maandag 28 mei
 • Den Haag – dinsdag 29 mei
 • Den Bosch – donderdag 31 mei
 • Utrecht – maandag 4 juni
 • Rotterdam – dinsdag 5 juni
 • Apeldoorn – donderdag 7 juni
 • Ede – maandag 11 juni
 • Groningen – dinsdag 12 juni

Relaties van Bascommunicatie en van Jeroen Goede Executive Search,  huurders van samenwerkpartner HNK en ook leden van Logeion kregen 15% korting.

CommunicatieBreak 14 juni

Ook tijdens de CommunicatieBreak van Adformatie op 14 juni 2018 stond de workshop op het programma, zie hier voor informatie.
Relaties van Bascommunicatie kregen 100,- euro korting!

Wat is Circulaire Economie?

Dat is ondernemen (of organiseren) met een kringloop van grondstoffenzonder afval. Met zo min mogelijk energie en waarmee je behalve het klimaat ook de financiële resultaten van je organisatie duurzaam verbetert. Met een slimme strategie, onderscheidend profiel, nieuwe verdienmodellen, met meer omzet en winst. Ook jouw team, bedrijf en organisatie (non-profit, overheid, onderwijs, zorg) kan starten met circulaire economie.

Verbinden en toepassen

Bedrijven en organisaties veranderen permanent – en zeker als een organisatie de komende jaren écht wil verduurzamen en stap-voor-stap circulair ondernemen wil toepassen. ‘Model- en hokjesdenken’ is dan niet meer van toepassing, het gaat om het verbinden en toepassen van beproefde ervaringen en inzichten uit meerdere disciplines, denk aan communicatie, marketing, business development, projectmanagement, innovatie, design. Met daarbij gebruik maken van de creativiteit en visie van medewerkers, de samenwerking met ketenpartners én van de ervaringen van diverse koplopers op het vlak van circulair ondernemen – aanwezig al in alle sectoren en branches. Denk aan Gispen, Auping, Philips, ABN Amro, Van Hulley, DutchSpirit, KWS en andere bestaande corporates en ook startups.

Taak voor communicatie en marketing

Als circulair ondernemen een ingrijpend veranderingsproces is, voor elke organisatie anders, dan kan er geen vast model zijn voor communicatie en marketing. Als het ook betekent dat je nog heel lang moet aangeven dat je nog niet 100% circulair bent, dan moet je je als organisatie transparant, controleerbaar én kwetsbaar opstellen. Circulair ondernemen is in samenhang organiseren van onder andere strategische communicatie, interne communicatie, branding, (financiële) rapportage, crm, mvo, corporate en product/diensten-marketing, en arbeidsmarktcommunicatie.

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met Bas Douma: E info@bascommunicatie.com of M 06 200 11 5 11