Branding: het succes van merken

/Branding: het succes van merken


Opdrachtgever
Lygature

Vanuit Bascommunicatie
Workshop Branding

Specialisme

Communicatie | Workshops en Scrum

Branding is het aanwezig en bekend laten zijn van de merknaam van een bedrijf of organisatie (ook non-profit). Doel ervan is de bekendheid van het bedrijf te vergroten en ook om bij klanten, stakeholders en/of publiek de gewenste beeld van de organisatie te creëeren.

Natuurlijk speelt daarbij design een grote rol, vertaald naar logo en huisstijl. Voor vele bedrijven of organisaties bieden bijvoorbeeld reclame en sponsoring zeker de mogelijkheid om het merk aanwezig te laten zijn, bekendheid te geven en, zeer belangrijk, de gewenste associatie.

Steeds meer aandacht is er voor branding door de eigen medewerkers, dus niet vanuit of door de corporate aftedeling Communicatie of Marketing. Denk aan de aanwezigheid van medewerkers op social media-kanalen: een geweldig potentieel om branding te organiseren, ook al zitten er ook risico’s aan.

Op het vlak van branding of merkbeleid zijn er vele nieuwe ontwikkelingen en inzichten. De vraag is en blijft echter: wat is de brand van jouw organisatie, waar streven jullie naar, waar zit het ‘m in, wat gaat goed en kan wellicht nog beter? Welke mogelijkheden zien jullie nog meer om jullie merk te versterken, eventueel bij te stellen?

Informatie

Bascommunicatie denkt graag met jouw bedrijf of organisatie mee over jullie branding en merkbeleid. In de vorm van een analyse, advies en/of workshop-op-maat. Neem vrijblijvend contact op: E Info@bascommunicatie.com of M 06-20011511 .

Workshop: How to Connect to Stakeholders?

Workshop ‘Branding: How to Connect to Stekeholders’ at PartnershipsMeetup of Lygature (MediaPlaza, Jaarbeurs utrecht, november 1 2018)
Large research collaborations are often temporary in nature. Yet, in order to achieve impact, any consortium should reach out and connect with relevant stakeholders. In marketing terms, this requires building up a brand. But how do you do that? With the help of external communication experts we will be discussing dilemmas and best practices.