Samenwerken in zorg

/Samenwerken in zorg

Succesvol samenwerken aan vernieuwingen
Opdrachtgever
Diverse organisaties

Vanuit Bascommunicatie
Workshops, trainingen, projectbegeleiding

Specialisme

Inspiratie en workshops | Communicatie

De zorgsector is in beweging: overal zien we activiteiten en projecten die gericht zijn op verbeteringen van de kwaliteit van de zorg. In een organisatie waar de patiënt of cliënt centraal staat, is het belangrijk vernieuwingen goed te organiseren om optimaal samen te werken rond de zorg. Geen papieren projectplannen en eindeloze vergaderingen, maar samen aan de slag, de zorg verbeteren en direct het verschil maken. Bijvoorbeeld met het “schrappen van 62 bureaucratische regels” of met het opzetten van een impactvolle social media strategie.

Samenwerken in zorg

Een uitgelezen kans om juist nu te kiezen voor projectwerkvormen die optimaal aansluiten bij de beoogde verbeteringen. Zoals Scrum – dé wereldwijd beproefde aanpak om complexe uitdagingen met alle betrokken professionals (leidinggevenden, zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende diensten) tot een concreet en zichtbaar resultaat te brengen. Gestructureerd, op tijd, met kwaliteit, binnen het budget, met optimale communicatie en transparantie én met veel werkplezier: dat is wat de Scrum aanpak ook voor een zorg- en welzijnsorganisatie kan betekenen.

Alle soorten projecten

De projectaanpak is toe te passen op alle soorten projecten, groot en klein. Denk aan het opstellen van een plan van aanpak (bijvoorbeeld voor het “schrappen van 62 regels”), verbetering van de kwaliteit van cliëntdossiers, aanpassing van de omgeving, benutten van de mogelijkheden van social media, verandering van methodiek of de toepassing van nieuwe technologieën en middelen.
Als ervaren team- en projectmanager én Scrum Master organiseer ik de speciale workshop ‘Vernieuwen in de zorg’. Op maat en op elke gewenste locatie. De interactieve workshop sluit in vorm en inhoud aan bij de specifieke werkomgeving van de deelnemers. Een eigen zorgproject vormt de rode draad van de workshop.

“Schrapsessie”

Zo’n project kan bijvoorbeeld ook een eigen “schrapsessie”zijn. Onder het motto (Ont)Regel de Zorg hebben vertegenwoordigers van zeven zorgsectoren minister Bruno Bruins voor Medische Zorg onlangs zeven lijstjes aangeboden met in totaal 62 bureaucratische maatregelen die op korte termijn geschrapt kunnen worden (zie hier). Welke bureaucratische regels kan jouw zorg- of welzijnsinstelling schrappen?

Meer weten?

Download de infosheet over deze workshop-op-maat voor meer informatie. En kijk hier voor de andere Scrum workshops. Graag tot spoedig!

Download Infosheet

Succesvol samenwerken in zorg