Samenwerken in zorg

/Samenwerken in zorg

Succesvol samenwerken aan vernieuwingen
Opdrachtgever
Diverse organisaties

Vanuit Bascommunicatie
Workshops, trainingen, projectbegeleiding

Specialisme

Workshops en Scrum

De zorgsector is in beweging met activiteiten gericht op verbeterin van de kwaliteit van de zorg en de bedrijfsvoering. Waar de patiënt of cliënt centraal staat, is het belangrijk vernieuwingen goed te organiseren en om optimaal samen te werken. Geen papieren projectplannen en eindeloze vergaderingen, wel samen aan de slag en direct het verschil maken. Kies dan voor een slagvaardige projectaanpak!

Infosheet Samen in de Zorg

Samenwerken in zorg

Een uitgelezen kans om juist nu te kiezen voor een projectwerkvorm die optimaal aansluit bij de beoogde verbeteringen. Zoals Scrum – dé wereldwijd beproefde aanpak om complexe uitdagingen met alle betrokken professionals (leidinggevenden, zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende diensten) tot een concreet en zichtbaar resultaat te brengen. Gestructureerd, op tijd, met kwaliteit, binnen het budget, met optimale communicatie en transparantie én met veel werkplezier: dat is wat de Scrum aanpak ook voor een zorg- en welzijnsorganisatie kan betekenen.

Alle soorten projecten

Scrum is toepasbaar op alle projecten, groot en klein. Denk aan het opstellen van een plan van aanpak (bijvoorbeeld voor het “schrappen van 62 regels”), verbetering van de kwaliteit van cliëntdossiers, benutten van social media, verandering van een methodiek of de toepassing van nieuwe technologieën en middelen.

Als ervaren team- en projectmanager én Scrum Master organiseer ik de speciale workshop ‘Vernieuwen in de zorg’. Op maat en op elke gewenste locatie. De interactieve workshop sluit in vorm en inhoud aan bij de specifieke werkomgeving van de deelnemers. Een eigen zorgproject vormt de rode draad van de workshop.

“Schrapsessie”

Zo’n project kan bijvoorbeeld ook een eigen “schrapsessie”zijn. Onder het motto (Ont)Regel de Zorg hebben vertegenwoordigers van zeven zorgsectoren minister Bruno Bruins voor Medische Zorg onlangs zeven lijstjes aangeboden met in totaal 62 bureaucratische maatregelen die op korte termijn geschrapt kunnen worden (zie hier). Welke bureaucratische regels kan jouw zorg- of welzijnsinstelling schrappen?

Meer weten?

Download de infosheet (zie hierboven) over deze workshop-op-maat. En kijk hier voor alle andere Scrum workshops.