Inspiratiesessies en workshops

Home/Diensten/Inspiratiesessies en workshops
Inspiratiesessies en workshops 2018-01-04T08:02:13+00:00

Bascommunicatie organiseert inspiratiesessies en workshops rond diverse actuele onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe privacywetgeving, circulaire economie, Omgevingswet, veranderingen in de zorg, en verkiezingen. Tijdens de bijeenkomst staat de vraag centraal: hoe kunnen we binnen onze eigen organisatie concreet en succesvol aan de slag met dit thema? Elke workshop is op maat, zodat deze optimaal aansluit op de eigen werkomgeving (bedrijf of organisatie (non-profit, overheid).

Openbare inspiratiesessies
In de Week van de Circulaire Economie (januari 2018) organiseert Bascommunicatie een vijftal openbare inspiratiesessies: StartCirculair! Zie hier voor meer informatie.

privacywet 2018

Privacywetgeving (AVG) 2018

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG vergt een implementatieslag, geen enkele organisatie ontkomt daaraan.  Elke medewerker in de organisatie heeft met de AVG te maken. Maar… hoe organiseren we de implementatie ervan? Bijvoorbeeld met Scrum, zoals al vele organisaties toegepast (zie hier).

Download infosheet

Circulaire Economie

Circulaire Economie: dat is ondernemen of organiseren met een kringloop van grondstoffen, waarin afval niet meer bestaat. Met zo min mogelijk energie en waarmee je behalve het milieu ook de financiële resultaten van je organisatie verbetert. Ook jouw bedrijf, organisatie, gemeente, (zorg)instelling of (sport)vereniging kan aan de slag met circulaire economie. Maar wat is het hoe pak je dit met jouw organisatie aan? Start dan met de incompany inspiratiesessie en workshops ‘Circulair Ondernemen & Organiseren’! Zie ook op Startcirculair.nl

Download infosheet

Introductieworkshop

De algemene workshop voor uiteenlopende professionals die meer willen weten van een andere manier van organiseren en van projecten managen. De incompany workshop is op maat en sluit optimaal aan bij de specifieke werkomgeving of functies van de deelnemers (zie hier): “De workshop geeft een goed inzicht in wat scrum is en hoe je dit toe kunt passen in je organisatie – een combinatie van kennis en praktijk. Inspirerend, we hebben hard gewerkt en ook veel gelachen. Wat ons aansprak, is dat je als organisatie de mogelijkheid wordt aangereikt om op een voor jou passende wijze met scrum aan de slag te gaan.”

Download infosheet

Omgevingswet

De nieuwe wet vraagt om een andere manier van samenwerken en een andere houding, gedrag, kennis en ook vaardigheden. Daarbij spelen competenties een belangrijke rol, denk aan direct samenwerken met andere professionals, aan communicatie, omgevingssensiviteit, resultaatgericht- en projectmatig werken. Scrum is daarbij de optimale aanpak en wordt al bij vele organisaties toegepast (zie hier).

Download infosheet

Vernieuwen in de zorg

In een organisatie waar de patiënt of cliënt centraal staat, is het belangrijk de vernieuwingen effectief te organiseren, met zichtbaar resultaat. Geen papieren projectplannen en eindeloze vergaderingen, maar met alle professionals direct aan de slag en het verschil maken.
De uitgelezen kans voor een zorg- of welzijnsinstelling om te verkennen wat de Scrum aanpak voor de eigen organisatie kan betekenen.

Download infosheet

Verkiezingen gemeenteraad 2018

In 2018 zijn er in alle gemeenten verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad. De opkomst bij deze verkiezingen daalt al jaren gestaag – een groot deel van de kiezers komt niet of nauwelijks naar de stembus.

Bij de organisatie van de lokale verkiezingen zijn diverse partijen, instanties, afdelingen en professionals betrokken. Om met een grote en diverse groep samen te werken, is een werkvorm nodig die efficiënt is, die gericht is op concrete samenwerking, resultaten én kwaliteit. Al vele organisaties passen de Scrum aanpak toe, zie hier.

Download infosheet

Scrum Cooking

Scrummen is hot! Uiteenlopende organisaties en bedrijven willen leren hoe ze deze succesvolle projectmethode kunnen toepassen. Net als in de keuken van een restaurant gaat het bij Scrum om samenwerking, flexibiliteit, teamwork, kwaliteit én zichtbaar resultaat. Zie hier de opzet van Scrum Cooking: Scrum workshop én kookclinic in één complete dag. Ofwel alles leren over Scrum en als team vervolgens ook samen (teambuilding) een fantastisch driegangenmenu samenstellen. Scrum Cooking is dus ook het perfecte bedrijfsuitje!
Kijk voor meer informatie over Scrumcooking.nl of download de infosheet. En kies een van onze data of we bepalen samen met jou een geschikte dag.

Download infosheet

Workshop Scrum & clinic rugby

Als echt team complexe uitdagingen tot een concreet en zichtbaar resultaat brengen. Zie hier het doel van DoubleScrum: dé unieke combinatie van workshop rond de populaire projectmethode én een actieve rugby clinic voor sportieve teambuilding. In een complete dag een bijzondere start organiseren van jouw project!

DoubleScrum is een samenwerking met Rugby Rules (ervaren rugbyspelers en organisatoren van rugby clinics).

Download infosheet

Literatuur Scrum

  • Rapport van PwC: De ‘agile’ overheid
  • Boek van Rini van Solingen: ‘Scrum voor managers’
  • Artikel Waarom Scrummen zo snel zo enorm populair geworden is
  • FactorC en Scrum: een goed huwelijk?
  • Artikel van Rini van Solingen over de relatie tussen Lean en Scrum
  • Jip&Janneke Scrum Scrum in Jip-en-Janneke-taal
  • Artikel ‘Speed-begroten’ over Scrum bij gemeente Wageningen

Meer weten?

Neem contact op met Bas Douma:

06 20 01 15 11
info@bascommunicatie.com