Scrum

Scrum 2017-08-17T14:27:09+00:00

Complexe uitdagingen met alle betrokken disciplines tot een concreet en zichtbaar resultaat brengen. Gestructureerd, op tijd, binnen het budget, met échte samenwerking en met veel werkplezier: dat is wat de Scrum projectmethode ook voor jouw project kan betekenen.

Als ervaren team- en projectmanager én Scrum Master organiseer ik diverse workshops. Professionals leren daarbij om Scrum direct toe te passen op eigen projecten. Elke workshop is op maat, zodat deze perfect aansluit op de eigen werkomgeving.

Introductieworkshop

Deze algemene workshop is voor uiteenlopende professionals die meer willen weten van de Scrum-werkwijze. In overleg met de klant sluit de in company workshop (een dagdeel) aan bij de specifieke werkomgeving of functies van de deelnemers.

Meer weten? Download hier de infosheet

Workshop Omgevingswet & Scrum

Vele organisaties bereiden de invoering van de Omgevingswet voor. De nieuwe wet vraagt een andere manier van samenwerken, handelen, houding, gedrag, kennis en vaardigheden. Daarbij spelen competenties een belangrijke rol, denk aan direct samenwerken met andere professionals, aan communicatie, omgevingssensiviteit, resultaatgericht- en projectmatig werken. Scrum is daarbij de optimale werkvorm.

Meer weten? Download hier de infosheet

Workshop Vernieuwen in de zorg & Scrum

Vele projecten in de zorg en welzijn zijn gericht op verbeteringen van de kwaliteit. In een organisatie waar de patiënt of cliënt centraal staat, is het belangrijk deze vernieuwingen effectief te organiseren, met ook zichtbaar resultaat. Geen papieren projectplannen, maar met alle professionals direct aan de slag en het verschil maken.

Een uitgelezen kans voor een zorg- en welzijnsinstelling om te verkennen welke projectwerkvorm past bij de eigen veranderingen. Zoals Scrum!

Meer weten? Download hier de infosheet

Workshop Verkiezingen gemeenteraad 2018 & Scrum

In 2018 zijn er in alle gemeenten verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad. De opkomst bij deze verkiezingen daalt al jaren gestaag – een groot deel van de kiezers komt niet of nauwelijks naar de stembus.

Bij de organisatie van de lokale verkiezingen zijn diverse partijen, instanties, afdelingen en professionals betrokken. Om met een grote en diverse groep samen te werken, is een werkvorm nodig die efficiënt is, die gericht is op concrete samenwerking, resultaten én kwaliteit. Zoals Scrum.

Meer weten? Download hier de infosheet

Workshop Scrum & clinic Rugby

Als echt team complexe uitdagingen tot een concreet en zichtbaar resultaat brengen. Zie hier het doel van DoubleScrum: dé unieke combinatie van workshop rond de populaire projectmethode én een actieve rugby clinic voor sportieve teambuilding. In een complete dag een bijzondere start organiseren van jouw project!

DoubleScrum is een samenwerking met Rugby Rules (ervaren rugbyspelers en organisatoren van rugby clinics).

Meer weten? Download hier de infosheet

Literatuur

  • Rapport van PwC: De ‘agile’ overheid
  • Boek van Rini van Solingen: ‘Scrum voor managers’
  • Artikel Waarom Scrummen zo snel zo enorm populair geworden is
  • FactorC en Scrum: een goed huwelijk?
  • Artikel van Rini van Solingen over de relatie tussen Lean en Scrum
  • Jip&Janneke Scrum Scrum in Jip-en-Janneke-taal
  • Artikel ‘Speed-begroten’ over Scrum bij gemeente Wageningen

Meer weten?

Neem contact op met Bas Douma:

06 20 01 15 11
info@bascommunicatie.com