Inspiratie en workshops

//Inspiratie en workshops
Inspiratie en workshops 2018-04-09T19:35:31+00:00

Bascommunicatie organiseert inspiratiesessies en workshops rond diverse actuele onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe privacywetgeving, circulaire economie en communicatie & marketing (nieuw!), veranderingen in de zorg, Omgevingswet, en de organisatie en evaluatie van verkiezingen. Tijdens de bijeenkomst staat de vraag centraal: hoe kunnen we binnen onze eigen organisatie concreet en succesvol aan de slag met dit thema? Elke incompany workshop is op maat, zodat deze optimaal aansluit op de eigen werkomgeving (bedrijf of organisatie (non-profit, overheid).

Circulair ondernemen met communicatie en marketing

NIEUW! Circulaire Economie: taak voor communicatie & marketing

Ook jouw bedrijf, organisatie, gemeente, (zorg)instelling of (sport)vereniging kan aan de slag met circulair ondernemen en organiseren. Maar… wat is Circulaire Economie én welke aanpak vanuit communicatie & marketing is voor jouw bedrijf of organisatie doeltreffend?

Download infosheet

Privacywetgeving (AVG) 2018

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG vergt een implementatieslag, geen enkele organisatie ontkomt daaraan.  Elke medewerker in de organisatie heeft met de AVG te maken. Maar… hoe organiseren we snel en goed de implementatie ervan? Met de incompany workshop ‘Privacywetgeving’ (zie hier)!
Marianne Buter, HR-manager (VU/PThU): “In no time hadden we de eerste versie van ons ‘Plan van Aanpak Privacywetgeving’ klaar!”

Download infosheet
privacywet 2018

Vernieuwen in de zorg (’62 regels schrappen’)

In een organisatie waar de patiënt of cliënt centraal staat, is het belangrijk veranderingen effectief te organiseren, met concreet en zichtbaar resultaat. Geen papieren projectplannen, niet eindeloos vergaderingen, maar met alle professionals direct aan de slag en het verschil maken. Samen en met veel werkplezier.
Een uitgelezen kans voor een zorg- of welzijnsinstelling om te verkennen wat de Scrum aanpak voor de eigen organisatie kan betekenen. Bijvoorbeeld bij het schrappen van 62 regels…..

Download infosheet

Organiseren zónder vergaderen!

De algemene workshop voor uiteenlopende professionals die meer willen weten over een andere manier van organiseren en van projecten managen – zonder vergaderen, met veel resultaat én werkplezier. De incompany workshop is op maat en sluit optimaal aan bij de specifieke werkomgeving of functies van de deelnemers (zie hier): “De workshop geeft een goed inzicht in wat scrum is en hoe je dit toe kunt passen in je organisatie – een combinatie van kennis en praktijk. Inspirerend, we hebben hard gewerkt en ook veel gelachen. Wat ons aansprak, is dat je als organisatie de mogelijkheid wordt aangereikt om op een voor jou passende wijze met scrum aan de slag te gaan.”

Download infosheet
Verkiezingen organiseren en evalueren

Verkiezingen: wat ging goed, wat kan beter

De verkiezingen zijn achter de rug. De stemmen zijn geteld en we gaan als gemeente na wat goed ging en wat wellicht de volgende keer beter kan. Zijn we tevreden met de opkomst, welke stemlocaties deden het goed, hoe waren de voorbereidingen en hoe was uiteindelijk de totale organisatie? Een dik evaluatierapport is in de maak….

Bij de organisatie van de verkiezingen zijn diverse afdelingen en professionals betrokken. Kies ook voor de evaluatie ervan voor een efficiënte aanpak en pas Scrum toe, zie hier. Zo heb je in no time een compleet en krachtig evaluatierapport – het vertrekpunt voor geslaagde verkiezingen volgend jaar!

Download infosheet

Omgevingswet

De nieuwe wet vraagt om een andere manier van samenwerken en een andere houding, gedrag, kennis en ook vaardigheden. Daarbij spelen competenties een belangrijke rol, denk aan direct samenwerken met andere professionals, aan communicatie, omgevingssensiviteit, resultaatgericht- en projectmatig werken. Scrum is daarbij de optimale aanpak en wordt al bij vele organisaties toegepast (zie hier).

Download infosheet

Scrum Cooking

Scrummen is hot! Uiteenlopende organisaties en bedrijven willen leren hoe ze deze succesvolle projectmethode kunnen toepassen. Net als in de keuken van een restaurant gaat het bij Scrum om samenwerking, flexibiliteit, teamwork, kwaliteit én zichtbaar resultaat. Zie hier de opzet van Scrum Cooking: Scrum workshop én kookclinic in één complete dag. Ofwel alles leren over Scrum en als team vervolgens ook samen (teambuilding) een fantastisch driegangenmenu samenstellen. Scrum Cooking is dus ook het perfecte bedrijfsuitje!
Kijk voor meer informatie over Scrumcooking.nl of download de infosheet. En kies een van onze data of we bepalen samen met jou een geschikte dag.

Download infosheet

Workshop Scrum & clinic rugby

Als echt team complexe uitdagingen tot een concreet en zichtbaar resultaat brengen. Zie hier het doel van DoubleScrum: dé unieke combinatie van workshop rond de populaire projectmethode én een actieve rugby clinic voor sportieve teambuilding. In een complete dag een bijzondere start organiseren van jouw project!

DoubleScrum is een samenwerking met Rugby Rules (ervaren rugbyspelers en organisatoren van rugby clinics).

Download infosheet

Literatuur Scrum

  • Rapport van PwC: De ‘agile’ overheid
  • Boek van Rini van Solingen: ‘Scrum voor managers’
  • Artikel Waarom Scrummen zo snel zo enorm populair geworden is
  • FactorC en Scrum: een goed huwelijk?
  • Artikel van Rini van Solingen over de relatie tussen Lean en Scrum
  • Jip&Janneke Scrum Scrum in Jip-en-Janneke-taal
  • Artikel ‘Speed-begroten’ over Scrum bij gemeente Wageningen

Meer weten?

Neem contact op met Bas Douma:

06 20 01 15 11
info@bascommunicatie.com