Hoge opkomst verkiezingen 2019

/Hoge opkomst verkiezingen 2019


Opdrachtgever
Gemeenten

Vanuit Bascommunicatie
Introductieworkshops; sessies voor opstellen plan van aanpak

Specialisme

Communicatie | Workshops en Scrum

In 2019 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten (en ook waterschappen). Belangrijk voor elke provincie en ook voor de samenstelling van de Eerste Kamer. De opkomst bij verkiezingen daalt al jaren gestaag – een groot deel van de kiezers komt niet of nauwelijks naar de stembus. In zekere zin is dit een bedreiging van onze democratie. Door samenwerking en slim organiseren moet het mogelijk zijn: een hoge(re) opkomst bij verkiezingen.

Verkiezingen: samen voorbereiden

Bij de organisatie van de verkiezingen zijn diverse partijen, instanties, afdelingen, disciplines en professionals betrokken. Denk aan de griffie, politieke partijen, de gemeentelijke (en ook provinciale) organisatie, en natuurlijk de lokale of regionale media. Zou het denkbaar zijn dat alle betrokkenen de verkiezingen organiseren (minstens voorbereiden) in een directe samenwerking én daarbij streven naar een optimale (lees: hoge) opkomst? Of minstens gezamenlijk een krachtig plan van aanpak opstellen voor de uitvoering van, en van alle opkomst bevorderende activiteiten rond de verkiezingen. Bijvoorbeeld met bijzondere stemlocaties of andere middelen die de kiezer verleiden te gaan stemmen.

Aanpak gericht op resultaat

Om met een grote en diverse groep samen te werken, is een werkvorm nodig die efficiënt is, die gericht is op concrete samenwerking én op resultaat. En die permanent ruimte biedt voor aanpassing van het plan en de activiteiten. Dat kan met Scrum – de breed toegepaste projectaanpak om complexe uitdagingen met alle betrokkenen tot een zichtbaar resultaat te brengen. Er is nu een speciale workshop: ‘Verkiezingen 2019: hoe krijgen we een hoge opkomst?’.

Informatie

Download de infosheet over deze workshop voor meer informatie. Zie hier voor alle andere Scrum workshops van Bascommunicatie.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op: E info@bascommunicatie.com of M 06 200 11 5 11

Download infosheet