Risico- en crisiscommunicatie

/Risico- en crisiscommunicatie


Opdrachtgever
Gemeenten, bedrijven, onderwijsinstelling, jeugdzorg

Vanuit Bascommunicatie
Opstellen crisiscommunicatieplan, advies, training, woordvoering, mediabegeleiding

Specialisme

Communicatie

Elke organisatie kan ermee te maken krijgen: crisis. Vanwege een gesprongen waterleiding, het ontslag van een bestuurder, fraude, misbruik, ongelukken, rechtszaak, enz. In een samenleving met veel social media en persaandacht is effectief communiceren dan van groot belang.

Als ervaren communicatiemanager, ook in crisissituaties, ondersteun ik organisaties (management en de eigen communicatieprofessional(s)) bij het opstellen van crisisplannen en ook in crisissituaties. Met advies en directe uitvoering, eventueel ook als mediawoordvoerder. Met de focus op een vastberaden en professionele aanpak, door het doen nemen van snelle en duidelijke besluiten. Samen onder hoogspanning optimaal functioneren en in aansluiting op de veelal sterk wisselende omstandigheden.

Ruime ervaring

De aanpak van risico- en crisiscommunicatie baseer ik op brede en lange ervaring bij diverse gemeentes (onder andere Rotterdam (openbaar vervoer, o.a. ongevallen), Amsterdam, Haren (Project-X), bedrijven (ECN, o.a. kernafval, ongeval kerncentrale Japan) en organisaties (onderwijsinstelling (ontslag directeur), jeugdzorg (rechtszaak tegen gezinsvoogd).