ICT Draait Door

//ICT Draait Door

ICT van de Toekomst – zo hebben we de meerjarige verandering genoemd die we organiseren bij de grote ICT-directie bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Als start van een grote serie Open Space Meetings heb ik de live talkshow ICT Draait Door georganiseerd.

Een veranderbeweging opzetten en uitvoeren in een periode dat iedereen nog thuis moet werken, is voorwaar geen sinecure. Het vraagt extra communicatie-activiteiten om ongeveer 900 ICT-professinals te bereiken en te betrekken. Ter voorbereiding van een serie Open Space Meetings (zie ook deze casus) heb ik samen met collega’s uit verschillende afdelingen een live talkshow georganiseerd: van, met en voor collega’s. Met als beproefd concept: ICT Draait Door.

Collega’s en gasten

Met een van de eigen managers als ‘Matthijs van Nieuwkerk’ werd er door collega’s en gasten aan tafel gesproken over actuele ICT ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor ons eigen veranderproces. Met een livestream konden alle collega’s van DUO de uitzending uit een professionele studio volgen. Gasten waren onder andere trendwatcher Jarno Duursma en CIO bij de Rijksoverheid Lourens Visser.

13 april 2022