Gordiaanse ict-knoop ontwarren

//Gordiaanse ict-knoop ontwarren
ICT problemen oplossen

Legacy systemen vormen een significant risico voor de continuïteit van organisaties en voor de betrouwbaarheid en groeiambities van de hele samenleving. De problematiek is groot en complex en is veel breder dan techniek. Is daarmee ook te groot voor een traditionele aanpak en vraagt daarmee om innovatieve samenwerking. Hoe kunnen we deze immense ICT problemen oplossen? Bascommunicatie is via Legacys betrokken bij dit vraagstuk.

Verouderde systemen bij toonaangevende bedrijven

Bij vele (middel)grote organisaties, zowel bij de overheid als ook bij bedrijven als KLM, banken, verzekeringsmaatschappijen, zijn de ooit toonaangevende computersystemen verouderd. In ict-jargon: ze hebben last van een legacy-erfenis. De Volkskrant laat zien hoe de legacy-situatie bij de Belastingdienst zorgt voor een ‘huizenhoog probleem’. Er ligt zelfs ‘een bom onder de inning van belastinggeld’, aldus de Algemene Rekenkamer.

ICT problemen oplossen door innovatieve samenwerking

‘Het legacy vraagstuk binnen de BV Nederland (én daarbuiten) is zo complex dat het alleen kan worden opgelost door intensieve en innovatieve samenwerking’, aldus Chris Hazenberg, directeur van Legacys – een onafhankelijk ict-bedrijf dat zich specifiek richt op het uitfaseren van legacy systemen.
Chris: ‘De Volkskrant heeft helemaal gelijk als ze stellen dat vele organisaties verstrikt zijn geraakt in een Gordiaanse ict-knoop. Daar komen ze alleen uit als ict-gebruikers, ict-leveranciers en ook de ict-wetenschap nauw samenwerken en oplossingen voor organisaties aandragen – organisaties en bedrijven die een zeer belangrijk zijn voor onze maatschappij. Want een organisatie alleen, ook niet de Belastingdienst, kan deze knoop ontwarren.’

‘Alle legacy de wereld uit, te beginnen uit Nederland’

Met zijn nog jonge bedrijf Legacys, waarbij zoals gezegd Bascommunicatie (met communicatie en marketing) betrokken is, heeft Chris een heldere missie: alle legacy de wereld uit, te beginnen uit Nederland. En daarmee deze ICT problemen oplossen. Het bedrijf heeft veel kennis van legacy systemen en kent het gehele legacy-landschap. Legacys is ervan overtuigd dat professionele, gestructureerde en innovatieve samenwerking de sleutel is voor succes om dit complexe maatschappelijke relevante legacy probleem op te lossen.

Zie hier voor meer informatie over het bedrijf Legacys.

18 augustus 2017