Scrum

scrum

Scrum: voor complexe projecten!

Een nieuwe website of intranet, een campagne, de implementatie van de Omgevingswet (zie aparte workshop!), een verbeterplan van een zorginstelling, een nieuw commercieel product, infraproject, het opstellen van een begroting of jaarverslag, een reorganisatie of strategieproces: stuk voor stuk complexe uitdagingen die we met diverse professionals tot een optimaal resultaat willen brengen. Gestructureerd, op tijd, binnen het budget én met veel werkplezier: dat is wat de Scrum methode ook voor jouw project kan betekenen.

Als ervaren proces- en projectmanager  en officieel gecertificeerd Scrum Master (PSM-I) organiseer ik verschillende workshops en begeleid ik als Scrum Master verschillende projecten.

1. Workshop ‘Scrum: niet voor watjes!’
Deze in company introductie workshop geeft deelnemers informatie over de uitgangspunten van de Scrum werkwijze en de karakteristieken van de methode. Een aantal praktijkvoorbeelden en toepassingen komt aan bod. Een workshop die we samen op maat maken rond een concreet project van jouw organisatie. Ook besteden we aandacht aan een optimale toepassing van Scrum in de eigen eigen organisatie (bijvoorbeeld met ‘scrum light’). Doelgroep: professionals vanuit verschillende disciplines en afdelingen die meer willen weten van de Scrum methode.
Meer informatie? Zie hier voor een korte beschrijving van de workshop.

2. Workshop ‘Omgevingswet & Scrum’ NIEUW
In 2019 treedt de Omgevingswet in werking, vele organisaties bereiden momenteel de invoering binnen de eigen organisatie voor. Een uitgelezen kans om te verkennen welke projectwerkvormen optimaal aansluiten bij de beoogde veranderingen en nieuwe vormen van samenwerken. Deze workshop geeft antwoord op de vraag: wat is Scrum en hoe kunnen we deze succesvolle projectaanpak benutten bij de in- en uitvoering van de Omgevingswet, nu en straks?
Meer informatie? Zie Scrum & Omgevingswet voor een korte beschrijving van deze workshop.

3. Workshop & Clinic ‘DoubleScrumNIEUW
Als team complexe uitdagingen tot een concreet en zichtbaar resultaat brengen. Zie hier het doel van DoubleScrum: dé unieke combinatie van een workshop rond de projectmethode Scrum én een actieve rugby clinic voor sportieve teambuilding. In een complete dag een optimale start organiseren van jouw project!
Meer weten? Vraag de folder aan via info@doublescrum.nl of kijk hier.


Tevreden klanten en opdrachtgevers
De afgelopen jaren heeft Bascommunicatie diverse workshops-op-maat verzorgd voor uiteenlopende organisaties, waaronder Babbage Academy,  gemeente Wageningen, Natuurmonumenten, gemeente Den Haag, Communicatie Platform Gorinchem, Haagse Hogeschool, gemeente Woerden, HVC (afval-en energiegroep), Doxa (werving, selectie, detachering), Covernet (netwerk communicatieprofessionals in de corporatiebranche), Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Tappan Communicatie, RoyalHaskoningDHV, HagaZiekenhuis / Reinier de Graaf Gasthuis in Den Haag, gemeente Enschede, Platform Beta Techniek, gemeente Zeewolde, gemeente Drechtsteden, Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL), OSR (juridische opleidingen), Koninklijke Bibliotheek, gemeente Huizen, gemeente Gorinchem, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Waterschap Rijn en IJssel, gemeente Helmond en gemeente Apeldoorn. Daarnaast een aantal grote seminars rond Scrum georganiseerd.

Meer informatie?
Mail info@bascommunicatie.com of bel 06 200 11 5 11. En volg alles over Scrum via twitter: @Scrum4comm
Zie hier een aantal publicaties:

Schermafbeelding 2013-10-17 om 12.09.48

 • Eén scrum is geen scrum: het artikel van mijn hand in Communicatie Magazine
 • Scrum in 1 A4 de succesvolle projectmethode kort en bondig beschreven
 • Artikel ‘Beter product, lagere kosten. Scrummethode maakt furore bij gemeenten’
 • Artikel ‘Speed-begroten’ over Scrum bij gemeente Wageningen
 • Boek van Pieter Jongerius et al: Get agile! Scrum for UX, design & development
 • Rapport van PwC: De ‘agile’ overheid
 • Artikel ‘Bij voorkeur scrum’ van Seb Viergever (Aan Zee Communicatie)
 • Boek van Rini van Solingen: ‘Scrum voor managers’
 • Artikel van Rini van Solingen over de relatie tussen Lean en Scrum
 • Artikel van Sabina Renshof over ‘Agile/Lean/Scrum in organisatieverandering’
 • Artikel Scrum in Jip-en-Janneke-taal
 • Artikel Strak in de inhoud, flexibel in de methode
 • Artikel Waarom Scrummen zo snel zo enorm populair geworden is
 • Artikel Scrum jij al? Bij Apple doen ze ‘t al!
 • Artikel Iedereen houdt van scrum
 • Artikel Factor C en Scrum: een goed huwelijk?
Share