Ondernemen

start-business

Belangrijk, zeker voor startups is: ondernemen, het initiatief nemen, iets starten en je ideeën vertalen naar succes. Creatief, lef, durf en passie, met energie en visie en waar mogelijk met andere ondernemers en professionals. Samen een ideaal realiseren en resultaten behalen. Dat is ondernemen voor mij en vanuit deze betrokkenheid ondersteun ik nieuwe, commerciële ondernemingen, startups en ook publiek-private samenwerkingen.

image001

15KM
Samen met Robbert van Straten ben ik partner/eigenaar van 15KM. Wij ondersteunen en faciliterend (met een team van experts en partners) startende en groeiende (internationale) ondernemers. Zodat innovatieve en kansrijke ideeën daadwerkelijk worden omgezet in succesvolle bedrijfsactiviteiten en in aantrekkelijke producten en diensten. De creativiteit, kennis en energie van diverse ervaren professionals en ondernemers benutten we om nieuwe bedrijven op te zetten waarvan de ondernemers zelf eigenaar zijn – bedrijven die op hun beurt weer werkgelegenheid creëren voor zowel oudere als jongere medewerkers.
Partners van 15KM zijn EY, HNK, Enviu, De Baak en De Clercq Advocaten-Notarissen; in de Raad van Advies & Inspiratie hebben zitting Hans Biesheuvel (ONL), Rob Boerée (vm RVO), Piet van Staalduinen (vm Kamer van Koophandel en Syntens), Anne Mieke Eggenkamp en Walter aan de Wiel. 15KM werkt nauw samen met diverse financiële instellingen en andere organisaties die van belang zijn voor startende en groeiende ondernemers.

Critical friend
Daarnaast ben ik lid van de Expertcommissie van het Platform Bèta Techniek. Samen met ervaren professionals voeren we als critical friends audits uit van publiek-private samenwerkingen tussen bedrijfsleven (industrie) en beroepsonderwijs: Centres of Expertise (HBO) en Centra voor Innovatief Vakmanschap (MBO). Mijn expertise: communicatie/marketing. Zo heb ik afgelopen jaar business cases beoordeeld en audits uitgevoerd in de sectoren Automotive (Helmond), Watertechnologie (Leeuwarden), Onderhoud & Mobiliteit (Rotterdam) en Procestechnologie & Maintenance (Rotterdam).
Ook analyseer en beoordeel ik business cases en regionale visies i.h.k.v. het Regionaal Investeringsfonds, onder andere plannen uit de sectoren creatieve industrie (Amsterdam), horeca/hotelmanagement (Zaanstreek) en technische industrie (Twente en Friesland).

Zie hier ons inspirerende auditrapport Dynamiek Onderweg (2014). Warm aanbevolen voor iedereen met belangstelling voor moderne publiek-private samenwerking (tussen bedrijfsleven/industrie en onderwijs).

ondernemen3

Share